Amit a multivitaminról tudni kell

vitamin3

A téli időszak vitamin szegénysége után a kora tavaszi periódus sem eredményez kellő mennyiségű vitamint. Így az immunrendszerünk felfrissülése és felerősödése is várat magára, ami azt is jelenti, hogy fokozottan ki vagyunk szolgáltatva a különböző megbetegedéseknek. Megbetegedések nélkül is látható és érezhető jelei lehetnek a téli vitaminhiánynak; nagyon sok esetben ez a jelenség az úgynevezett tavaszi fáradság formájában mutatkozik meg. Ennek elkerülése érdekében a multivitamin tabletták szedése jelenthet megoldást.

Vitaminok nélkül elképzelhetetlen az egészséges élet; kis mennyiségben ugyan, de be kell juttatnunk ezeket a szerves vegyületeket a szervezetünkbe. A természetes táplálkozás során elegendő vitaminhoz juthatunk, de bizonyos körülmények miatt – például koplalás, bélflóra romlása, tartós alkoholfogyasztás során, illetve bizonyos gyógyszerek hatására – mesterséges pótlás lehet szükséges.

A multivitamin készítmények ideális összetételben biztosítják az emberi szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A készítmények gondos összeállításának köszönhetően nem kell túladagolástól tartani. A gyártók termékei eltérhetnek; más és más mennyiségben tartalmazhatják a különböző vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

ez is érdekelni fog

1 hozzászólás

  1. Irma Kisszállási szerint:

    Itt a tavasz, rengeteg finom zöldséghez lehet hozzájutni a friss termesztésű kertekből is. Azokat kell választani, nem a bogyókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.