Legyőzhetjük a maláriát

tiger-mosquito-49141_960_720

Az izraeli Wizmann Kutatóközpont munkatársai rájöttek, hogy a maláriát okozó paraziták miként csapják be az emberi szervezetet.

Az izraeli Wizmann Kutatóközpont munkatársai kulcsfontosságú felfedezéseket tettek nemrégiben a maláriafertőzés kialakulásával és működésével kapcsolatban. A betegséget az orvostudomány évek óta próbálja megfékezni, de a Plasmodium falciparum nevű parazita eddig ellenállónak bizonyult minden kísérleti gyógymóddal szemben.

A parazitát az intelligens kórokozók közé sorolták eddig a kutatók, mivel képes volt a kezelésekkel szemben újabb és újabb ellenállási módszereket kifejleszteni. De most az izraeli intézet orvosai ír és ausztrál szakemberekkel együtt mégis megfejetették, hogy pontosan milyen stratégiát használhat a fertőzés.

Az úgynevezett STING molekulaérzékelő protein szerepére rátapintva az orvostudomány a jövőben alkalmas lehet arra, hogy az immunrendszert megtévesztő mechanizmust átalakítsák, és az egymással kommunikálni képes parazitákkal időben leszámoljanak.

Ennek az immunrendszert romboló mechanizmusnak a felfedezésével a maláriával szemben folytatott többéves küzdelem újabb szintre lépett. Neta Regev-Rudzki, a Weizmann Intézet biomolekuláris részlegének kutatója szerint rövidesen lehetségessé válik, hogy megakadályozzák a világban a malária terjedését.

hirado.hu

ez is érdekelni fog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.