Nyári gumicsere, légkonditisztítás és máris biztonságos az autó

legs-434918_960_720

A tavaszi időszak nem csak a szervezet tisztításáról és nem csak a test megújulásáról kell hogy szóljon, ugyanúgy a lakásunk és a különféle hétköznapi, mindennapos eszközeink is kívánnak különféle odafigyeléseket, karbantartásokat. A tavasz erről szól, frissítjük magunkat, frissítjük, helyrehozzuk, felélesztjük a körülöttünk lévő dolgokat és eszközöket.

Ha tavasz, akkor nagytakarítás, portörlés a lakásban, nagy függönymosások, szőnyegtisztítások és ablakmosások, portalanítás mindenhol. A kertben virágok ültetése, fűnyírás, gazolás, készülés arra, hogy hamarosan már kint ücsöröghetünk, élvezhetjük a madarak csicsergését és a kellemes, szívet és lelket melengető napsütést.

A test is újul és frissül. Előkerülnek a tisztítókúrák és méregtelenítőkúrák, fogyókúrák, hogy a testünket is a megfelelő egészségügyi szintre hozzuk, edzéstervek, amelyek otthon is végezhetőek, hogy újra beleférjünk a bikinibe.

A férfiak is lassan kijutnak a műhelyekbe, hogy a délutánokat barkácsolással töltsék, az autót megmossák, hogy a füvet lenyírják és hogy a bicikliket és motorokat helyrehozzák. Beindulnak a kerti partik, az esti nagy sörözések a teraszon.

Erről szól a tavasz: rendbetétel, frissítés, a télhez tartozó dolgok „elmosása”. Így van ez az autók körül is. Nem csak a szervezetünket és a lakásunkat kell a tavaszi időszakban felfrissíteni, de az autó is megérdemel, sőt kíván bizonyos testi-lelki frissítéseket. A tavaszi időszak az autótulajdonosok számára elsősorban azt jelenti, hogy gumicsere és légkonditisztítás, sőt, néhány esetben olajcsere… Nem a kedvenc időtöltés, de ha szükség van rá, akkor meg kell tenni. A nyarigumit.hu megosztja velünk, hogy miért is fontosak ezek a tavaszi autós tennivalók.

A nyári gumicsere fontossága

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért van szükség a téligumit nyárira cserélni. Ennek oka, hogy a nyári gumi összetételében és mintázatban is más, mint a téli gumi, és a melegebb időjárási útviszonyoknak ez sokkal jobban megfelel. A nyári gumi mintázatát inkább úgy alakították ki, hogy az a nagy esőzéseknek feleljen meg, hogy a nagy esőzésekkor nyújtson kellő biztonságot. A gumi összetétele abban rejlik, hogy kisebb a tapadás, ezzel üzemanyagot is megspórolhatunk, csendesebb lehet autónk futása, kisebb a gördülési ellenállás, és még környezetkímélők is lehetünk. A nyári gumiabroncs kiválóan tapad, jó a nedves úton való féktáv hossza, tehát ennek a használatával elkerülhetőek a balesetek, amelyek sokszor nem csak testi, de lelki problémákat is okozhatnak.

Autóklíma karbantartása

A tavaszi időszakban teljesen pormentesítjük a házat. Ennek oka, hogy a fűtés miatt rengeteg sok por rakódott le a szőnyegben és a különféle kárpitokban, ahol könnyen elszaporodhatnak a baktériumok és a gombák is. Sőt, tavasszal általában a légkondit is kipucoltatjuk, hogy amikor eljön a használat ideje, akkor pormentesen, kiválóan működve hűtse le a beltéri levegőt. Nincs ez másképp az autók klímájával sem, ahol szintén szükséges, hogy tavasszal kitakaríttassuk azt. A por ugyanis a levegőbe kerülve különféle allergiák kialakulásához vezethet, a különféle baktériumok és gombák pedig más egészségügyi problémákat idéznek elő a szervezetben. Ezért fontos tehát az autóklíma tisztítása és ellenőriztetése, a pollenzsák cseréje tavasszal.

Olajcsere tavasszal

Ha teljesen biztosra szeretnél menni, hogy autód jól működik, akkor érdemes egy olajcserét is beiktatnod a tavaszi hónapok egyikére. A motorolaj ugyanis úgy működik, mint az étel, egy idő után megromlik, és ha így használjuk tovább, akkor az bizony lassan, de biztosan roncsolja szét az autó különféle alkatrészeit.
Legyen tehát autónk egészsége is ugyanolyan fontos, mint a sajátunk, hiszen ezzel a balesetektől óvjuk meg magunkat és az úton lévőket.

ez is érdekelni fog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.